Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak żyć...

Bez stresu żyć,
bez zbędnych nerwów...
Bez pośpiechu, bez rywalizacji...
Bez adrenaliny, bez dewiacji...
Bez złości,
zbyt wielu kąśliwych słów...

Nie pamiętać złego,
nie widzieć w kimś winy...
Do "złej gry" nie robić dobrej miny...
Zmierzać przed siebie, systematycznie, do celu...
Przyjaciół mieć wiernych,
nawet niewielu...

Siadam nagle w zaciszu,
na skraju łąki...
Teraz są mi obce
wszystkie moje troski...
To jest mój azyl,
mój mały "wielki" świat...
Czas się w tym miejscu zatrzymał, nie ma godzin ni lat...

Natura potężna,
natura prześliczna...
Enigmatyczna, metafizyczna...
Żyj więc z nią w zgodzie i
drugim człowiekiem...
A będziesz
w "błogostanie" na wieki...

963 wyświetlenia
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!