Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pocieszenie

Bez pocieszenia nie można żyć.
Pocieszenie jednak to nie
alkohol, tabletki nasenne, narkotyk,
które na jakiś czas odurzą,
a potem wepchną cię
w jeszcze ciemniejszą noc.
Pocieszenie to nie potok słów.
Pocieszenie jest jak łagodząca maść,
na bolesnej ranie.
Pocieszenie to nieoczekiwana oaza
na bezlitosnej pustyni -
pozwala na nowo uwierzyć w życie.
Pocieszenie jest jak łagodna dłoń
na twej głowie,
która pomaga odzyskać spokój.
Pocieszenie jest jak dobrotliwa twarz kogoś,
kto rozumie twoje łzy,
kto wsłucha się w głos twego zmęczonego serca.
Będzie przy tobie,
gdy ogarnie cię strach i zwątpienie
i wskaże ci kilka gwiazd na niebie.

5919 wyświetleń
93 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!