Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez Ciebie. Z dystansem do siebie.

Bez Ciebie pochodnia nie płonie,
a moje dłonie to już nie dłonie.
Zimą nie ma śniegu,
a człowiek żyje w ciągłym biegu.
Grudzień bez Ciebie to luty,
a w szafie tylko lewe buty.

Bez Ciebie Syzyf nie wykonuje pracy,
nic nie podaje się na tacy.
W morzu nie ma wody,
jesienią nie ma deszczowej pogody.
Patrol bez Ciebie nie jest słoneczny,
a KSW staje się sportem bezpiecznym.

Bez Ciebie nikt na 'hej' nie powie 'ho',
a studia ma swoje dno.
Ziemia nie jest okrągła, lecz płaska,
cholera jasna by to trzasła.
Bez Ciebie Flip żyje bez Flapa,
a cały ten świat to jedna wielka klapa.

Czy chmury będą wciąż na niebie,
gdy obok nie będzie już Ciebie?
Czy śnieg wciąż będzie biały,
a może Big Ben stanie się mały?
Czy Mikołaj wciąż będzie miał sanie i renifery,
a może bez Ciebie nadejdzie kres ery?

Bez Ciebie kasztany już nie zakwitają,
a gwiazdy blasku swego już nie mają.
Ziemia bez Ciebie nie będzie się obracała,
a trawa zielonego koloru nie będzie miała.
Bez Ciebie wiersz ten nie ma jednego wersu,
a ten tekst bez Ciebie staje się bezsensu.

30 580 wyświetleń
306 tekstów
80 obserwujących
  • anja341

    7 March 2012, 13:25

    Dziękuję za miłe słowa.
    Pani Agnieszko, piosenki co prawda nie znam, ale bardzo przyjemnie się słuchało ;)

  • agniecha1383

    7 March 2012, 08:07

    :) tak się pomału wczytując...przypomniała mi się piosenka:)

    http://www.youtube.com/watch?v=URqn8K8EVeE

    Video URqn8K8EVeE
  • obca...**

    6 March 2012, 19:56

    Śliczny ;)