Menu
Gildia Pióra na Patronite

Brak

Bez Ciebie,
jestem jak pistolet bez naboi,
jak zegar, w którym czas stoi,
jak stół, któremu połamano nogi,
jak mieszkanie bez podłogi.

Bez Ciebie,
jestem jak komputer bez dysku,
jak wieczorna gwiazda bez błysku,
jak niebo bez słońca i chmur,
jak lawina spadająca z gór.

Bez Ciebie,
jestem jak tydzień bez niedzieli,
jak Unia i Belgia bez Brukseli,
jak książka z wyrwanymi kartkami,
jak okno z wbudowanymi kratami.

Lecz po raz kolejny teraz Ci wspomnę,
że nigdy, przenigdy Cię nie zapomnę.
Miłość do Ciebie trwać będzie na wieki,
nawet gdy me oczy zamkną już powieki.

24 360 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • 11 August 2010, 01:32

    Dobry wiersz. Oddaje prawdziwe uczucie pustki po stracie ukochanej osoby, ukazuje tą beznadzieję, której niczym nie da się obejść. Pozdrawiam

  • Żelek

    8 August 2010, 18:16

    Nie jestem wielki, ale dziękuje.

  • anja341

    4 August 2010, 21:51

    Czasem warto podjąć ryzyko, nawet gdy mamy marne szanse. Chwila szczęścia napędza nasze życie ;)

  • Myffa90

    4 August 2010, 21:47

    Faktycznie. Cieszę się, że tu trafiłam, własnie na ten wiersz.
    Urzekający. :)

  • Żelek

    4 August 2010, 21:44

    Albo, znajdziesz i stajesz się jeszcze bardziej samotny..

  • anja341

    4 August 2010, 20:33

    Jednak, gdy znajdzie się chociaż tą jedną osobę, świat wydaje się być "pełniejszy" ;)

  • Żelek

    4 August 2010, 16:20

    Niestety chyba mam.

  • Żelek

    4 August 2010, 15:49

    Niestety chyba mam.

  • anja341

    4 August 2010, 13:20

    Wiesz, nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób, ale jak tak myślę to masz rację.

  • Żelek

    4 August 2010, 13:16

    Bo brakuje ludzi, dla których szczere wyznanie coś by znaczyło...