Menu
Gildia Pióra na Patronite

***Gwiezdny pył***


Będąc blisko na jeden oddech
Lecz na odległość świetlnych mil
Zagubieni w wielkim kosmosie
Błądząc ciągle szukamy się w nim

Stąpając po snu galaktykach
Oglądamy się czasem za siebie
Gwiezdnym pyłem zebranym wysoko
Wciąż piszemy słów treści na niebie

Oddaleni o tysiące już lat
W zodiakalnych umysłu przestworzach
Drogą mleczną stąpamy nie raz
Zanim wzejdzie poranna już zorza

Jak horoskop pisany wśród gwiazd
Orbitalne pragnienia spełniają
Lecz nie wszystko się spełnia to fakt
Bo i gwiazdy też czasem spadają .

109 620 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    26 November 2013, 11:35

    bo wiesz Aguś z gwiazdami to nigdy nie wiadomo...
    wystarczy że troszkę zmienią położenie i już inaczej nasz los jest zapisany :)
    Śliczne

  • 25 November 2013, 11:56

    Qurczeee, zobaczyłem gwiazdy. :)
    Fajne.
    Pozdrawiam. :)

  • misiek45

    25 November 2013, 11:36

    Dziękuję ślicznie moi mili za Wasze opinie ,fiszki i zeszyty-pozdrowionka na miły dzień dla Was:)

  • Czinka

    24 November 2013, 17:02

    piękny wiersz Agnieszko

    marzeniami sięgamy gwiazdy ale nie zawsze się one spełniają

    pozdrawiam serdecznie niedzielny wieczór:)

  • krysta

    23 November 2013, 15:04

    Magiczny :)

    Pozdrawiam Agnieszko na sobotę :)

  • Pechowa_

    23 November 2013, 13:29

    Ostatnia zwrotka bardzo Mnie urzekła Kochany Aniole ;)
    Pozdrawiam pięknie :)