Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Będąc blisko~~


Będąc blisko na jeden oddech
Lecz na odległość świetlnych mil
Zagubieni w wielkim kosmosie
Błądząc ciągle szukamy się w nim

Stąpając po snu galaktykach
Oglądamy się czasem za siebie
Gwiezdnym pyłem zebranym wysoko
Wciąż piszemy słów treści na niebie

Oddaleni o tysiące już lat
W zodiakalnych umysłu przestworzach
Drogą mleczną stąpamy nie raz
Zanim wzejdzie poranna już zorza

Jak horoskop pisany wśród gwiazd
Orbitalne pragnienia spełniają
Lecz nie wszystko się spełnia to fakt
Bo i gwiazdy też czasem spadają .

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Janya

    7 April 2014, 11:47

    Piękny wiersz ....:))pozdrawiam cieplutko:))

  • Naja

    5 April 2014, 22:13

    Bardzo ładnie i refleksyjnie Agnieszko :-)))

  • RoxyRox

    5 April 2014, 21:09

    Przepiękny wiersz...

  • krysta

    5 April 2014, 20:27

    Tak jest, gwiazdy spadają, a ludzie wciąż szukają się, czując niespełnienie.
    Świetny wiersz :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)