Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cumque ad mortem

Bębnią krople
o kwadratową szybę
i bębnią tak otępiale
przerywając
zmysłową ciszę

I zostały wiersze Blake
tworząc straszydło czasu
lecz oczów nikt nie otwarł
oprócz mnie?

Dusza ma jak łza
w chmurach tonie
bodaj grzeszna marna
niczym wronie gniazdo czarne

mrozem szronem okuty
w srebrze które się iskrzy
w brązowej źrenicy
rozbłyśnie złość
lecz ciszy nie
zmąci obłęd
tylko brzmienie

10 251 wyświetleń
160 tekstów
45 obserwujących
  • Xi_

    4 March 2012, 19:23

    Dusza ma jak łza
    w chmurach tonie
    bodaj grzeszna marna
    niczym wronie gniazdo czarne

    ..jej..

  • ....ktoś....

    12 November 2011, 23:00

    Jeśli gówniane to powiedzcie dawno nie pisałem