Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

Baleary ogrodzone morzem
na każdej plaży
błękit dnia i ten nastrój

zapalę Ci świece...

wędrowni turyści
potykają się opiach
samotni rzucają się
w ramiona tęsknoty

gdzieś daleko żagle
pomachują cieniem
gasząc suche światło dnia

i wtedy zapalam świece
znaczy że jestem
i nie odchodzę...

27 549 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
  • Gaia

    16 September 2012, 18:24

    ..jak latarnik co czuwa nad wejściem do portu, by powrócić mógł ktoś.
    Świetny wiersz :)

  • czarna mamba

    16 September 2012, 10:40

    no tak...powiedzialam bym ze mnie zaintrygowal:)pozdrawiam