Menu
Gildia Pióra na Patronite

O to chodziło ( Balcerowicz)

Balcerowicz musi odejść
W głowach polskich zostało
Kabaret oponentów ośmieszył
I tak być miało

Rzucić na żywioł i na kolana ?
Dla mnie to pijak
Co własny dom ze
Sreber okrada

Ta kukła prognozuje i poucza
Przeciętnego Polaka
Puszczają ten bełkot
Z uporem maniaka

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • 9 April 2017, 06:27

    Dwa wiersze , poprawka .

  • 8 April 2017, 16:43

    Teraz dopiero zrozumiałam podtekst myślnika w danym kontekście

  • RozaR

    8 April 2017, 15:30

    Po komunie społeczeństwo było zdezorientowane i mocno naiwne .

  • 8 April 2017, 10:45

    nie rozumiem ''na naiwności sowiet --człowieka ''