Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bałam się

Bałam się skoczyć
w przepaść marzeń
gotowych do spełnienia
Które wymagały tylko
mojej zgody - lekkiego głowy skinienia
Obawiałam się rozczarować
i po oceanach samotności wciąż dryfować
Bezradnie rozkładałam ręce
Bałam się chcieć od życia więcej...
Lecz pewnego dnia życie samo za mnie zdecydowało
- wszystkim, co najlepsze
mnie obradowało
Zaskakując mnie przy tym niemało.
Wdzięczna dziś jestem
splotowi wydarzeń szczęśliwych
Radosna serce na piasku palcem kreślę
Wyrzekam się wszelkich myśli
bojaźliwych
poddających w wątpliwość moje szczęście.

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!