Menu
Gildia Pióra na Patronite

wielkanoc

„Bądźcie miłosierni, jak miłosierny jest Ojciec wasz.”
(Łk, 6, 36)

a trzeciego dnia
nie - nikt nie odsunął kamienia
nie przyszli aniołowie głoszący dobrą nowinę
ani żadna z kobiet
przerażona i zdumiona

trzeciego dnia
starego człowieka w szarym przytułku
zbudził zbawiciel otwierający drzwi
do ciemnej sali
usłyszał jak mówi: dzisiaj już wezmą cię z powrotem
to dla ciebie zmartwychwstałem

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 2 June 2019, 00:13

    Tak...