Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bądź moim tu (li) panem

Bądź i zostań moim tulipanem
A ja będę różą bez kolców
Tylko moim bądź tego pragnę
Obejmij mnie ile starczy tchu

Niech nie będzie mi zimno
Nieskończoność bo samotność
Tak okrutna przejmująca
Jak kra lodu w Arktyce

Brak spokoju mnie ogarnia
że zostanę całkiem sama
A ja nie chcę być jeżem
Bezustannie walczę z oziębłością

Bądź i zostań moim tulipanem
Rozgrzej serce mi do szkarłatu
Niech będzie w barwie tulipana
i róży a gdy zadrżą moje usta

To będzie znak że mam szansę
Na wyzwolenie się spod więzów
Przełamując nicości lęki
W pogrążeniu w strachu
i rozpaczy to co bywa kajdankami

93 500 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!