Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do cenzora

A żeby ręka Ci uschła
Gdy będziesz kasował
W imię spokoju
Lub ochrony dobrego imienia

Ja piszę w zgodzie z sumieniem
I takich właśnie potrzeba

Zostało niewielu którzy
Jak wariat natchniony
Palcem wskazuje
Gdzie patrzeć trzeba
Aby poruszyć choć trochę
Zastygłe głowy
I skrawek niewielki sumienia

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • piórem2

    20 October 2018, 20:44

    Jestem wyspecjalizowana w trudnych sprawach.

  • danioł

    20 October 2018, 20:22

    podziwiam cię, że mimo pisania takiego chłamu nadal to robisz
    za wytrwałość w babraniu się

  • piórem2

    20 October 2018, 11:59

    Nowoczesny nie zawsze jest do przyjęcia. Słusznie.

  • RozaR

    20 October 2018, 09:46

    Ani tym bardziej - nowoczesny :-)
    Choć wszystkim patrzeć na rączki trzeba .

  • piórem2

    20 October 2018, 08:37

    Choć obowiązuje cisza wyborcza twój kierunek patrzenia jest nie PO prawny a Sprawiedliwy i słuszny.