Menu
Gildia Pióra na Patronite

List... do Boga (1)

autor: Emilia Szumiło
08.05.2016 r.

Ojcze

Stoję przed Tobą z uniżonym czołem.
W rękach trzymam album. Wiesz o co proszę.
Obiecałeś mi, więc zaufałam. Wciąż ufam.
Białą chusteczką wytarłam twarz, stalowe oczy.

Gdybym tak mogła przekroczyć bramę ogrodu. Wiem.
Jestem im potrzeba. Jesteś z nami. Są nasze.

Tak samo Twoje jak moje. Oboje kochamy.
Ten ogród... nasz wymarzony,
pachnie już teraz, każdego dnia. Jest piękny.

---
z serii "Listy do Boga"

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • Emilia Szumiło

    15 May 2016, 19:49

    dziękuję bardzo

  • krysta

    8 May 2016, 20:12

    najważniejsza świadomość...''Jestem im potrzebna.''...reszta musi poczekać...wzruszający tekst.
    Nie poddawaj się!
    pozdrawiam i zasłużoną fisz zostawiam.

  • Emilia Szumiło

    8 May 2016, 15:09

    Nie wątpij. Nigdy nie wątpij.

  • 8 May 2016, 14:47

    trafny wiersz, ja tak do życia podchodzę, nie boję się własnej śmierci tylko o tych, którym jestem potrzebna - jeszcze potrzebna...i też mam wizję ogrodu po śmierci...( Skoro ja mam i Ty), to coś w tym jest i nie zmieniaj treści, bo zacznę wątpić!

  • Emilia Szumiło

    8 May 2016, 13:26

    też tak myślałam, ale nie byłam pewna czy nie ma za dużo prozy. poczekam na inne opinie i później przerzucę. dzięki

  • Emilia Szumiło

    8 May 2016, 13:10

    czy wiedza o tym kto jest nasz zmieniłaby cokolwiek? nie sądzę
    niech każdy wyobrazi sobie kogo chce. my wiemy