Menu
Gildia Pióra na Patronite

harfa połączonych dłoni

2006-09-06
autor: Emilia Szumiło

pamięci nuty echo niesie
pomiędzy bloków kształtem
tak jakbym kładła policzek na poduszce
słuchając dźwięków lekkich harfy

tylko cisza została kreśląc dłonią obrazy
opuszkiem bieli dotykając progu
na którym leży wpółoparta wizja
czasu błękitu połączonych dłoni

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • krysta

    22 May 2016, 10:36

    tęskny, ładny.
    pozdrawiam na niedzielę :)