Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla okruszka za dwa funty

A słoneczko
już trzeci zachód
przede mną ukrywa
odbijając swoją tarczę
od sklepienia nieba
chmurne czoło
pomarszczyły
pierzaste obłoki
wypuszczając
spod okowy
malutkie światełko
promyk złoty

brzózka liście
malowała
odcieniami brązu
na miedzy
lecz jej wena
w mig zabrała pędzel
wraz z ochrą
no i brzózka
jest nadal
zielona

a tu zbliża się dużymi krokami
wirująca baletka jesieni
za rogiem wąwozu
idzie nowe

25 547 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 15 September 2017, 09:11

    Nie całkiem wierzę
    i żeby nie było że , tu cytat , ''przebieram jak w ulęgałkach''
    Co mi nie przeszkadza podziękować ze szczerego serca za wolę zainteresowania z Twojej strony
    Życzę słonecznego weekendu

  • RozaR

    14 September 2017, 22:19

    Całkiem ładne

  • 13 September 2017, 20:08

    Nawzajem Krystynko
    Spokojnej nocki:)

  • Cris

    13 September 2017, 20:06

    malowniczo...''już wirują baletki jesieni...''
    Pozdrawiam :)