Menu
Gildia Pióra na Patronite

»̯̆✿ Artysta»̯̆✿

Artysta swym sercem
Sztalugi czarował
Barwiąc pędzel w tęczy
Obraz namalował

Ze snów wziął natchnienie
Na płótno przełożył
Całe swoje serce
W ten malunek włożył

Ręka pędzel trzyma
Dusza nią kieruje
Gdy wodząc po płótnie
Z zachwytem maluje

Tło namalowane
Poświatą z księżyca
Dodaje mu magii
I pięknem zachwyca

Dzieło swoje skończył
Malując z natchnieniem
Tak pewien artysta
Spełnił swe marzenie

Obraz z wyobraźni
O dzieło się prosił
Tak bardzo realny
Gdyż w sercu go nosił.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • zlo282

    10 February 2013, 17:46

    świetne zabieram do zeszytu

  • misiek45

    6 February 2013, 23:49

    Za wszystkie Wasze opinie uśmiechem dziękuję z całego serca:)))

  • Gaia

    6 February 2013, 13:37

    Wymalowałaś Agnieszko i malarza i obraz. Więc po cóż dalej szukać artysty :)

  • Papużka

    6 February 2013, 12:45

    :) malować sercem nic piękniejszego...

  • Władysław Andrzej

    6 February 2013, 12:40

    Wspaniale

  • Pechowa_

    6 February 2013, 08:39

    Wyjątkowy ten obraz... Artystko Misiaku ;)

  • agniecha1383

    6 February 2013, 00:07

    Aga! Ja wiem... mogę się zobaczyć w Twoim wierszu:)
    wiesz co napiszę... jak zawsze...jak zawsze jestem pod wrażeniem:)buziaki:)