Menu
Gildia Pióra na Patronite

Święty niemożliwy

Arcykapłanie miłości i światła !
Kołysko rozkołatanych serc!
Pocieszycielu zgubionych na rozdrożach!
Mój przyjacielu..

Proszę o..
Modlitwę, która zabije mój egoizm..
Łunę ciepła Twoich dłoni, która rozproszy nienawiści mrok..
Wiekuistą mądrość, bym modlił się jak należy i nie prosił o nic..

Daj mi o wiele mniej niż mógłbym chcieć..
Bo niemożliwa dla mnie świętość...
W całunie minionych dni widzę jedynie siebie..
A gdzie Ty jesteś ?
Ciebie nie ma..

12 118 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!