Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ślad

Archeologiem nigdy nie byłem,
ale kopię w swoim życiu,
na powierzchnię wydobyłem,
dużo gadam po wypiciu.

Stary pień korniki toczą,
prochy po mnie pozostaną,
śladu życia nie przeoczą,
ludzie którzy to czytają.

To co było też się zmienia,
czasem przeszłym przeorane,
twardy dowód to z kamienia,
i to słowo napisane.

2524 wyświetlenia
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!