Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Moja ulubiona szklanka

a od zwykłych rzeczy
naucz się spokoju (JT)

Moja ulubiona szklanka
codziennie rano wita mnie rytualnie
z uśmiechem zasypuje się kawą
i zalewa wrzątkiem
dla mojej przyjemności trwoni aromat
później podaje gorące usta ze smakiem.

Moja ulubiona szklanka
nie pęka z wiekiem
trzyma się młodo i mnie nie wymawia lat
dyskretnie nadstawia ucho gdy dzwoni telefon
gdy w lustro kawy sączę kłopoty
ogrzewa dłonie, uspokaja oczy.

8165 wyświetleń
74 teksty
90 obserwujących
  • Naja

    4 September 2015, 20:01

    Czytaj dalej, bo warto i nie ma się czego obawiać. Wręcz przeciwnie.
    Chciałabym, żeby Autor zatęsknił za Cytatami i powrócił :-)

  • Melchior

    4 September 2015, 10:35

    nie wiem dlaczego ale boje sie czytac dalej, ciekawe i spontaniczne.

  • Naja

    16 May 2014, 21:52

    Ładnie i aromatycznie :-)))

  • 16 May 2014, 17:24

    Prawie-pean na cześć szklanki...
    "...ileż trzeba cię cenić..." ;)

  • awatar

    16 May 2014, 17:10

    M44G
    namawiam, napisz o którymś z ulubionych przedmiotów,
    ich celebracja bywa ciekawsza od celebrytów

  • M44G

    16 May 2014, 16:47

    Ładnie ja tez mam kilka takich przedmiotów.