Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioły nie należą do ludzi...


Anioły nie należą do ludzi…
nieme pełne są smutku i Boga
kiedy dotykam Twoje ręce
i wierzę…
tak wierzę że pokochasz…
są moje…
zamknięte w złudzenia
i ciszę
w myśli…
o których nikt nie wie
które się boję usłyszeć…
źli ludzie chwytają cię za ramiona
i skrzydła stają się ciężkie i szare…
jak myśli…
gdzieś we mnie jest Twoja modlitwa niespokojna
i wiara…
że złe sny są po to aby się prześnić…
Anita Steciuk

Anioł deszczu... blog literacki Anity Steciuk

15 416 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
  • Adnachiel

    29 December 2020, 13:21

    Aniołami zawsze zwabisz mnie - nielota :))
    Piękny tekst.

    Pozdrawiam serdecznie :)