Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnę

Anioła
Stróża mego
Doścignąć pragnę
Abym z nim
Ramię w ramię
Szedł przez życie

Nie chcę by On
Szedł przede mną
Za każdym razem
Gdy upadnę przez bezsilność
Zatrzymywał się
Czekał aż powstanę

Nie chcę upadać
Pragnę
By podobnie jak On
Wzlecieć nad ludzkim padołem
Na skrzydłach
Utkanych miłością do świata

Anioła
Stróża mego
Doścignąć pragnę
Abym z nim
Ramię w ramię
Szedł przez życie

Dedykowany: ~motylek96 - za inspirację do napisania tego wiersza jakiej mi dostarczyła swoją twórczością.

21 860 wyświetleń
154 teksty
80 obserwujących
  • anna kowalczyk

    12 November 2010, 21:31

    ..i łezka się zakręciła...
    muśnięta anielskim skrzydłem...:)

    pięknie...pozdrawiam...:)

  • Myffa90

    10 November 2010, 12:07

    Zwrotka rozpoczynająca i kończąca wiersz jest genialna.
    Bardzo podobają mi się te słowa.

    ..."abym z nim ramię w ramię szedł"...

  • obito

    9 November 2010, 23:49

    Pozdrawiam serdecznie dzisiejszą solenizantkę :)

  • motylek96

    9 November 2010, 22:38

    Kamilu...jestem wzruszona.Wiersz jest przepiękny.To niesamowite ,że akurat dziś go dodałeś...
    Dziękuję ci bardzo ,bardzo..
    Jest to dla mnie wielki komplement
    Nie wiem co napisać...

  • obito

    9 November 2010, 22:29

    Cieszy mnie, że się podoba - dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)

  • giulietka

    9 November 2010, 21:20

    Niesamowicie piękny wiersz...