Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioł ciemności

Habriel

Habriel

Anioł ciemności zstąpił na ziemie, by siać zgrozę i znieczulenie,
nie opuszczało go zło i cierpienie.
Nie którym ludziom zabrał sumienie, na ich własne próżne życzenie.
Łatwiej im bowiem mieć serce z kamienia,
nie słyszeć krzyku, płaczu, skomlenia,
nie widzieć bólu, męki, nieszczęścia, bo po cholerę wyciągać pomocną rękę?!!!
Gdy można sobie spokojnie żyć, nie wierzyć w miłość, nie wierzyć w nic.
Patrzeć tylko wyłącznie na siebie, nie zważać na innych i na ich cierpienie.
Nie ma już czasu na ludzkie uczucia! gdy nadal czujesz życia katusze!!!

4850 wyświetleń
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!