Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zachód słońca "

Anielskie spojrzenie na miłości blask
Tak pięknie słońce zachodzi w Nas
Każdego dnia - witając gorąco noc
Kończyć pozwala nam ten dzień...
Nie zawsze udany - różnie jest
Lecz każdego dnia zachodzą w Nas zmiany...
Każdy dzień jest Naszym nauczycielem:
Spotkany przechodzień
Nowy znajomy
Inny człowiek
Wymiana zdań
Sprzeczka z dzieckiem
Spojrzenie w oczy grzeszne
I te niewinne...z ufnością
Ptak na gałęzi
Płatek śniegu
Letni deszcz
Gorące słońce też...
W Naszej pamięci zostają Ci Nauczyciele
Którzy nauczać Nas mają i uczą wiele...
Z wdzięcznością podchodzę do Świata i ludzi...Kolejny raz słońce zachodzi...
Kolejny raz dzień się budzi...
Wdzięczna za słońce i deszcz, za: Zdrowie, Rodzinę, znajomych, Przyjaciół i całą 'Resztę' też - uśmiecham się...
Witając nowy dzień.

21.01.2021
09:48

281 589 wyświetleń
2731 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!