Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aniele mój

Aniele mój…
Kochany mój…
Ty zawsze przy mnie stój.

Ty bądź…
Ty trzymaj za rękę…
Ty nie pozwól na serca udrękę.

Za dnia…
Wieczorem…
Strzeż nawet w mą ostatnią porę.

Broń mnie…
Chroń mnie…
Przed sobą samą i przed światem.

Przytul…
Obejmij…
Teraz, zaraz, potem, jutro i zawsze.

Zatrzymaj…
Podeprzyj…
Bądź przy mnie i nie odstępuj.

A gdy przyjdzie mrok…
Ten, co burzy pewnośc jutra…

I pocałunkiem zwiedzie czujnośc mą…
Zlituj się nade mną.
Nie podawaj octu spragnionym ustom.

Otrzyj serce współczucia chustą.
I przebacz… Bo nie wiem co czynię.

I kochaj. Dziś… Jutro.. Zawsze..
Aniele mój…
Kochany mój.

946 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • olka2200

    28 February 2010, 17:51

    Ładne..:D

  • olka2200

    28 February 2010, 17:51

    Ładne..:D