Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Nowa-Stara::....

Amorku, Ty mały łobuzie,
Wciąż strzelasz strzałkami,
Tymi samymi dziewczynami.

Zwiesił się mały Amorek.
Otworzył usta, jak dmuchana lala
I tylko pokręcił głową.

Wybrał nową strzałkę;
Namierzył, wycelował, strzelił.
Ałć ! Centralnie w mój tyłek.

Patrzę: siwa mordka, smycz...
Ej, czy to deja vu ?
Już kiedyś tak pisałem.

Pies ten sam ale inna dłoń, łokieć,
Ramię, twarz, etc.
Zgaduję: siostra Nieznajomej ?

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • Przemio

    9 September 2011, 17:28

    metaforycznie - tak, praktycznie - kupiłem ; D

  • Przemio

    9 September 2011, 16:51

    bo biegałem za gołąbkami ; ]