Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochaj, albo zostaw w spokoju

Amor ugodził mnie swoją strzałą
próżno mi było przed faktem tym uciec
przyjaźń to dla mnie stanowczo za mało
nie umiem Cię darzyć takim uczuciem

Jeżeli na prawdę Cię kochać nie mogę
i bez wahania mą miłość pogrzebiesz
wskaż memu sercu powrotną drogę
i pozwól mi proszę żyć dalej bez Ciebie

Twa obojętność tak bardzo mnie rani
sprawiałaś wrażenie że Ci zależy
myślałem że zaszło coś między nami
tak łatwo pomogłaś mi w to uwierzyć

Zostawiłaś ogromną ranę w mym sercu
blokujesz mi drogę pełnego rozwoju
sprawiasz, że czuję, iż stoję w miejscu
więc albo mnie kochaj, albo zostaw w spokoju

10 554 wyświetlenia
58 tekstów
6 obserwujących
  • deseo

    12 August 2014, 21:30

    Wiersz mistrzowsko oddaje sytuacje, które zachodzą w relacjach międzyludzkich. Życzę powodzenia w dalszym tworzeniu:)

  • 9 January 2012, 22:54

    ja tam mojej zosce zawsze tak mówie a ono ani kochać ani zostawic nie che. no ale my razem już 30 lat to moze inaczej do tego wszystkiego przywykli. czasmi nie iwem czy z jia czy bez niej byłoby lepiej?