Menu
Gildia Pióra na Patronite

Brzoza

am E am G
Przez styczniowe mrozy wiatry
F E am
brnie powstaniec wpół odarty
I o brzozę się opiera
a ta pniem go hojnie wspiera

Ona jemu towarzyszy
Ona siostrą w leśnej ciszy
Z za niej strzela do Moskala
Póki zginie parę razy go ocala

Więc po polach i po lasach
Białych krzyży cała masa
I na Łączce pokazują
Gdzie wyklęci się znajdują

Ja nie wierzę ! że zdradziła
Zawsze pniem swym nam służyła
Tam w Smoleńsku pomówienie
Bezpodstawne oskarżenie

Dla pozorów spektakl pokazali
Wbrew fizyce kłamcy orzekali
Bracia trwoga toż na wschodzie
Mordowanie znowu w modzie

Co naprawdę się zdarzyło ?
Że to draństwo brzozę białą ! oskarżyło ?

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    18 December 2013, 21:38

    Naturaln ie że sa odstępstwa od normy. Jednak tendencje istnieją . Zazwyczj starszy to doswiadczony. Przewidziałem taka odpowiedź - masz ok 28 lat ?

  • RozaR

    18 December 2013, 21:16

    No tak to pojęcie względne. Wiek jest wyrazem dojrzałości ale i wiele innych cech np. wiedza. Albo wyksztalcenie choć nie zawsze albo wręcz odwrotnie

  • RozaR

    18 December 2013, 21:05

    Panie ,,Umarły" Ciekawi mnie z jak dojrzałym człowiekiem mam do czynienia ?

  • RozaR

    18 December 2013, 14:36

    Nie koniecznie . Najpierw zostali wykleci a potem stali się Wykletymi