Menu
Gildia Pióra na Patronite

negatyw we mgle

Alicja w krainie pustostanów
które zgubiła Armia Radziecka
w obłuszczonej ramie okna
rzuca się zielenią jak ryba

Wielkim balonem oka
wyciąga lęk z kieszeni
zamiatany wiatrem jesieni

A przecież wiosna jest
w stopach bosych
"rozełkanych" na szlace
wije się starotorze
którym wyjechali
odbija się dom w kałuży
którą wypiją ptaki
]

marka

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • Gold Fishy

    11 May 2010, 22:57

    Uwielbiam takie zabawy słowem - "Alicja w krainie pustostanów" - świetna parafraza :) Wiersz z klimatem :)

  • Piłkareczka*

    11 May 2010, 18:35

    Plus :)