Menu
Gildia Pióra na Patronite

panie nie umiem się modlić

ale mogę ci napisać
panie
nie umiem w ciebie wątpić
a bluźnić

tam gdzie mnie ciągałeś
po tych herezjach
gdzie sobie krzyżem
być kazałeś

panie i jeść gwoździe
i rzygać
sędzią bożym co we mnie
innym grzech wytykać
panie

już mi nic nie zostało
tyle co śmierci się złapać
choć wiem
że to twoja stopa

mną w świecie postaje

42 460 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!