Menu
Gildia Pióra na Patronite

słaby układ nerwowy

albo po prostu
słaby układ słów na Twojej głowie

roztrzaskanym półoddechem
wgniatasz szkło na oknie
i żadne z was nie pęka

a jednak koszula zawęża się wokół szyi
i na guzik ten guzik przyszyty

jak ty do świata
taki wciąż przyszywany
w nie swoje miejsce
pod kolejną gruboskórną krtanią

odpadanie, ale nie z gry
tylko dzień ten, wycinasz wzrokiem
kopiesz w kalendarz
sadzisz się
a świat się z ciebie uśmiecha

i jego mimowolna padaczka
rozrywa pierś, która chce oddychać

14 210 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!