Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dekada

Alabastrowe dni
zwęziły źrenice mojej duszy,
chciałam tylko widzieć mniej
i nie przeglądać się w lustrze
cudzych zdań.

Urodziłam się o dziesięć lat za późno,
aby marzyć o wełnianym jutrze
i w cieniu mgły wilgotnej
wybrać drogę całkiem różną
niż ta, którą wybieram dziś.

Bo teraz w ciężkim deszczu moknę,
a włosy lepią się do twarzy,
sploty swetra gryzą bardziej
niż sumienie szorstkie...

...lecz wiem, to nie czas, by się skarżyć.

9524 wyświetlenia
114 tekstów
83 obserwujących
  • Uczuciowa

    11 January 2012, 17:09

    Mądrość życiowa. Dojrzałość.

    Pozdrawiam.