Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chaotyczny obraz Ryśka

A kiedy przyjdzie czas
wtedy zawyje pies
i wyjdzie na ganek Rysiek
ze skrętem w ręce brązowej
i opierając się o drzwi
splunie do klatki schodowej

W tym domu życia nie ma
i konkubina w plisowanej spódnicy
nosi alkohol w oczach zaspanych
a Rysiek nie może tego znieść
i pije póki przytomny
na zmiany nie liczy

Dzieci jak sowy
mają wielkie oczy obaw
i patrzą na życie
Rysiek jest twórcą meliny
a mecenasem tej sztuki
konkubina w negliżu krzyczy rozłożona.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!