Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen o lataniu

A kiedy płonne lato
do cna w nas się wypali
i zgasną słów pochodnie
w upalne noce szeptane

nie będziesz miał odwagi
przechylić losu szali
gdy nas rozdzieli chłodem
mgieł wątpliwości ściana

Nie patrzysz na mój brzeg
gdzie słońce w nas dogorywa
kładąc na naszych ustach
palec najdłuższym cieniem

O świcie tajemna siła
w twoje strony mnie wzywa
i już rozkładam skrzydła
i rozbijam o głaz milczenia

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • Papillondenuit

    7 September 2011, 14:53

    uwielbiam sny o lataniu...

    pozdrawiam Madziu
    :)

  • Voyage

    21 August 2011, 19:33

    Jakże bliski ten wiersz sercu memu...ehhhh..;)

  • 19 August 2011, 10:31

    bo anioły są na ziemi, one nie mają skrzydeł, lecz i tak unoszą się na miłości chmurach by dać świadectwo o uczuciu silniejszym od śmierci ...

    pozdrawiam ...:*

  • anna kowalczyk

    18 August 2011, 15:50

    ...bosymi stopami dotykając pierzastych chmurek, czytam z zachwytem...:)

    słonecznie pozdrawiam plusikiem Magdo...:):):)

  • giulietka

    18 August 2011, 15:01

    Gerardzie, Grażko dziękuję, że zechcieliście pobujać ze mną w obłokach i to bez asekuracji;)

  • 18 August 2011, 12:46

    Piękny ten... Sen o lataniu

    Pięknego dnia :)))

  • Seneka 18

    18 August 2011, 12:18

    Piękne...unosisz mnie Madziu...wysoko, wysoko...

  • giulietka

    18 August 2011, 09:49

    Sebastian, na moją miotłę trzeba mieć licencję;p

    Adnachiel... ale tylko tam, gdzie Skrzydlaci przecierają ścieżki... ;)

  • Adnachiel

    18 August 2011, 09:46

    I bez skrzydeł można latać :)
    Wiersz ten uskrzydla i sprawia, że na horyzoncie duszy wstaje słońce.

  • giulietka

    18 August 2011, 09:44

    Jak wykombinujesz jakiś aeroplan, nie widzisz, że właśnie skrzydła mi się połamały?:)