Menu
Gildia Pióra na Patronite

szpilki

a kiedy będę duża
tak duża jak moja mama
założę szpilki
zabawię się w rozkazy
nakazy zakazy
świat padnie mi do stóp

stwierdzę że
kawa jest zbyt gorzka
szpilki są za ciasne
rachunki nie dla mnie
praca to zbyt odpowiedzialne

odstawiam dorosłe życie
na półkę
szukam po kątach świata
moich starych zabawek
życie znów jest beztroskie
nie przeszkadzaj
teraz czeszę moją lalkę

2436 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • 6 September 2013, 20:19

    Jak wspaniałe wydaje się życie dorosłych dzieciom i jak beztroskie życie dzieci dorosłym, a przecież w każdym z tych światów są sprawy na wagę życia...
    Bardzo ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • AnTyKwA

    6 September 2013, 17:46

    Och, jak fajnie by było móc wycofać sie z tej dorosłości :)

  • awatar

    6 September 2013, 16:14

    dobre