Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka chwila

A już się
zastanawiałem
stojąc w rzece
raniąc stopy
ozorami krzemieni

Niekiedy przychodzi
pierwsza w nocy
i nie mogę spać
siada ze mną przy stole
pije kawę
i druga przychodzi
pije kawę
żółte światło
zamiast miłości
tańczy
opada na twarz
siny od rozczarowania
gęsty od snu
pejzaż miasta
zlany deszczen
oddycha

Ojcze nasz
mówi starsza pani
i rozpruwa się nożem...

127 834 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    15 October 2017, 22:03

    No tak piękny wiersz a tu ta końcówka z nożem - po co ?