Menu
Gildia Pióra na Patronite

A jeśli...

A jeśli kiedyś się odnajdziemy,
gdzieś w ludzkim, bezdusznym tłumie,
wśród drzew parkowych letniej zieleni,
na kładce, co zdobi maleńki strumień,

a może w deszczu w trudnej podróży,
w niebnych błękitach, w chmurnej bieli,
nie będzie trzeba już szukać dłużej,
utoniemy razem w spojrzeń kąpieli.

Ja wiem, że w końcu się odnajdziemy.
Na końcu świata, w drugim wcieleniu,
w zapachu zbudzonej wiosennej ziemi,
w każdym rannym słońca promieniu.

I świat się wtedy nami zachłyśnie.
Upadnie w słodkim niedowierzeniu.
Miłość zapachem maciejki rozkwitnie,
płonąc w jasnym nadziei płomieniu...

16 935 wyświetleń
143 teksty
58 obserwujących
  • 7 August 2012, 17:40

    Dziękuję wszystkim:)

  • miramija

    3 August 2012, 22:52

    Ślicznie...

  • luterin

    3 August 2012, 21:16

    Pięknie się Ciebie czyta..:)

  • Seneka 18

    3 August 2012, 18:39

    Przepiękna poezja...

  • giulietka

    3 August 2012, 15:41

    Lubię maciejkę... i takie wiersze... ;)