Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie rzeczywistości

Ah te spojrzenia
Pamiętne, ponętne...
Gdzież dni tamte
Przeżyte i ciepłe?

Ah te uśmiechy
Wabiące, przepiękne...
Gdzież chwile te
Ulotne i miłe?

Ah te myśli
Kuszące, gorące...
Gdzież czasy tamte
Łaskawe i wdzięczne?

A teraz spojrzenia nienawiści
A teraz uśmiechy szydercze
A teraz myśli zazdrosne
I wszystko szepczące: "nie".

6323 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
  • RozaR

    26 June 2017, 22:38

    P{oczątek tylko