Menu
Gildia Pióra na Patronite

Młot I Pył.

A gdy serce moje
w pył się rozpadnie
i z ran przezroczyście
krwawić zacznę
nie będzie człowieka
będę ja tylko

I gdy dusza moja
w kamień się zamieni
a żal zacznie
młotem bić bezlitośnie
nie będzie nikogo
tylko ja

81 756 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Naja

    17 March 2014, 21:58

    Podoba mi się wiersz. Bardzo :-)

    Nie tylko w bólu i przemijaniu pozostajemy sami. Sami jesteśmy zawsze. Niezależnie od wszystkiego...

  • okter

    17 March 2014, 21:06

    rzadko się wzruszam aleś to sprawił ;))

    podoba się wiersz ślimaczkowi Scorpionku ;))

  • scorpion

    17 March 2014, 00:03

    To że w pierwszym wersie znajduje się słowo "serce", nie znaczy zaraz, że wiersz jest o miłości.

  • RozaR

    16 March 2014, 21:39

    No pięknie ,poetycznie z urokiem - ale ( wybacz naprawdę ) niedojrzale.

  • vikkka

    16 March 2014, 20:16

    Z przekonaniem- ładnie