Menu
Gildia Pióra na Patronite

kiedy chcesz mnie poparzyć...

a gdybyś była
filiżanką

unosiłbym Cię
rankiem
/w tej całej kruchości/
ponad zaspane miasto

przychylał usta
do wszystkich krawędzi

...i nie odrywał już serca.

9521 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • nicola-57

    21 May 2015, 22:37

    tekst lapidarny,( wymowny), łezka w oku zatańczyła, kocham takie pisanie...
    dzięki i pozdrówka :)

  • Lacrimas

    21 May 2015, 18:44

    Powiadają, że jest tylko jeden. Choć istnieją w nim miejsca, gdzie może załamać się każda rzeczywistość.

  • Lacrimas

    4 December 2014, 21:03

    mnie się przed chwilą przypomniało, że lubiłem ich słuchać.

    teraz miesza się w szklance i tak sobie siedzę.

  • dana1596

    16 August 2014, 16:09

    :)

  • dana1596

    15 August 2014, 14:35

    no i serce się raduje:)...uśmiecham się do A i M, niech powstają nowe perełki
    Pozdrawiam

  • Lacrimas

    14 August 2014, 21:06

    Dziękuję za miły komentarz i również pozdrawiam. ;)

  • dana1596

    14 August 2014, 12:02

    :)
    "a...gdybym był młotkowym
    czybyś mnie chciała...?"
    Piękny, krótki i na temat....perełka!
    Pozdrawiam