Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie do mnie, lecz do Ciebie.

A gdyby przyszła Śmierć?
Uśmiechnięta,
I wesoła.
Wzięła mnie za rękę,
I utonęła w słowach.
Lęku nie czuć.
Nic nie trzyma.
Chcę już iść,
Krew tryska w żyłach.
Być już dalej nie chcę,
To co było...
Prysło.
Nie istnieje.
Jak bańka mydlana,
Na zgięciu ręki pękła.
Żaden płacz już jej nie lęka.

Z dedykacją H.B., P.S., N.U., P.S.

2771 wyświetleń
70 tekstów
2 obserwujących
  • xbiszczkaxx

    23 November 2013, 23:14

    Dziękuję. Pozdrawiam! :)

  • Eshja

    22 November 2013, 23:33

    Jak na wiersz o śmierci jest bardzo lekki i przyjemny. Przynajmniej tak go odczułam. Ciekawy kontrast.
    Podoba mi się :)