Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Adwent

Adwentowe chwile
czas oczekiwania
na piękno narodzin
na cud rozwiązania

Jeszcze przed poczęciem
Imię Jego znane
Bóg Maryję wybrał
Dał Mu ją za mamę

Idą przemęczeni
Miejsca dla nich nie ma
Tylu bogobojnych
A serca z kamienia

Polskie serca pewnie
Byłyby gorętsze
Przyjęłyby Marię
Ugościły wielce

I nasze imiona
Były Bogu znane
Zanim nasze mamy
Powiedziały amen

Oczekujmy zatem
Otwórzmy ramiona
Niech ten Cud Miłości
I w nas się dokona

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!