Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poeci

A czemuż wy poeci
Tak się czerwonym płótnem owijacie
Jak by to był gronostaj króla
A to parchate płótno krwawe

Gdy pisać wam przychodzi
I ludziom we łby szuflą pakujecie
A bodaj wam by ręcy uschły
Że tak boleśnie mało rozumiecie

76 481 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • Naja

    27 July 2018, 21:37

    Ale za to, ile Poeci czujecie... :-)))