Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRZYJAŹŃ

Aby świat zbawić
nie potrzeba wiele
wystarczy zwyczajnie
być czyimś przyjacielem

Wystarczy płomyk zapalić
by ogrzać jakieś serce
to tak mało przecież
nie potrzeba nic więcej

Bo przyjaźń jest
z ludzką naturą stworzona
i w każdego z nas
nierozdzielnie wtopiona

A człowiek nie może
ludzkim być wyraźnie
jeśli się w nim nie zatli
mała iskierka przyjaźni

18 438 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    6 January 2015, 15:47

    pięknie o przyjaźni...ostatnia zwrotka szczególnie...
    pozdrawiam serdecznie :)

  • fyrfle

    5 January 2015, 21:06

    4 zwrotki optymizmu.