Menu
Gildia Pióra na Patronite

namiętność*

aby nie być gołosłowną(ym)
strofami trzeba się rozebrać
niekiedy cieniem nakryć
choć nie zawsze wystarczy

czasem i duszę trzeba skrępować
by z niej więcej wydusić
to wszystko z miłości do słowa i siebie
na czas zaspokoić

a nuż spełnią i wówczas
bez szkieł
ujrzysz róż
nawet

po zmierzchu

Krystyna A.Sz. 22.08.2018r.

70 246 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
  • kati75

    14 October 2019, 09:20

    Ładnie napisane:-)pozdrówka Cris

    od Cris