Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 23 March 2022

Inna strona wiosny

a wiosna tego roku
niebiesko - żółta
mniej rozbawiona
zamyślona

wschodni wiatr
podarł jej suknię
włosy potargał
załgał

a ona
delikatna
filigranowa
przemarznięta nieco
przestraszona

na szczęście
słońce podało jej rękę
otuliło
naprawiło sukienkę

z drżeniem serca
nie dowierza, co się dzieje
tym razem nie ona
lecz jej dano nadzieję

57 049 wyświetleń
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!