Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pożegnanie

A więc Kochany rozstania nadszedł czas..
Pozostań przez tę chwilę jeszcze wśród nas.
Popatrz na płaczące wokół twarze,
Jak ważny jesteś dla nas to Ci pokaże.
Potem dusza twa odfrunie w kierunek nieznany,
a smutek nasz będzie bardziej okiełznany.
Wtul sie w niebie do Najświętszej Matki,
by wybaczyła twe ziemne wpadki.
I ciesz się światłością po żywot wszelki,
ktorą udostepnia Nasz Pan Bóg Wielki.

3279 wyświetleń
44 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!