Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

a więc ja do świata a świat do mnie
mówimy językiem ciała którego nie ma
otwieram kopertę - w niej list do ciebie
ramię anioła
ściskam je a skrzydło zamyka się
na rzeczy żywej
niewiedzącej
drży pisklę zakryte cieniem

moje oczy - drogowskaz
buty poczta pantoflowa
rozwieszam białe nitki mannę z nieba
niemą nowinę
rozstąpiło się
morze
przeze mnie
widać tętno ziemi

(Ojcu, 27.04.2021)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!