Menu
Gildia Pióra na Patronite

Owcza Procesja

A więc dobrze, niech tak będzie ...
bez rozlewu krwi, bez broni ...
owce i tak pójdą wszędzie
gdzie ich pasterz je zagoni.

Bez przymusu, dobrowolnie,
naród tłumnie gna pod igłę,
nic nie wiedząc o tej wojnie
chce się szczepić każde bydle.

Mi nie szkoda jest was owce,
boście durne, wstrętne ludzie,
nisko zeszłe na manowce
w hipokryzji i obłudzie.

A więc dalej! Leć ta! Bierz ta!
W żyłę niech wam ścierwo wstrzykną!
Ja się śmiać z was nie omieszkam
gdy wam zdychać przyjdzie rychło.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!