Menu
Gildia Pióra na Patronite

KRÓL TRĘBACZOWY

a wicher dmie jak w puzon
ta melodia spędza sen z oczu
a wicher uprawia z dachami zapasy
a wicher gra w dzień i w nocy

a wicher dudni i straszy kto żyw
bierze nogi za pasy a wicher tańczy
z folią w tle i piórko się nie oprze
a wicher dmie nie daje szansy

on dmie ni zaczynu ni końca
podniebnym jego harcom
i wcale nie przypomina
kwilenia letniego Zefirka

a wicher dmie i nie narzeka
na brak pojemności w płucach
żaden Covid na przeszkodzie
nie stanie ani zwłókniałość

a wicher dmie i rozstawia
po drodze wszystko na boki
łamie konary drzew przewraca
co w pobliżu oczu i rąk
nawet jeśli się bardzo chce

a wiatr dmie nie są mu obce
walki wchodu Karate Judo
Kung fu i Akido on absolutnie
nie jest gorszym od Brusa Lee

a wicher dmie wsłuchaj się
zaśpiewa arię na dwa głosy
daj się ponieść dźwiękom
wiatru jak na saksie żywym

wicher dobrze wie że nikt
na całym świecie nie ma
tak dobrej mosiężnej trąby
jest królem trębaczowym

92 573 wyświetlenia
879 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!